Veelbelovende resultaten bij toepassing van PRF bij verbetering van zaadkwaliteit

Veelbelovende resultaten bij toepassing van PRF bij verbetering van zaadkwaliteit

met Geen reacties

Recent is een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in samenwerking met Fytagoras over de effecten van Pulsed Radio Frequency (PRF) op de kwaliteit van zaden.

Dit artikel kan met de volgende link worden gedownload.

De belangrijkste conclusies van de onderzoekers waren:

 

  1. Behandeling met gepulseerde radiofrequentie is een veelbelovende, niet-invasieve, niet-chemische en milieuvriendelijke methode die kan worden gebruikt om de gezondheidstoestand en groeikracht van groentezaden te verbeteren, wat vooral van belang is voor biologische teelt en geïntegreerde systemen.
  2. De uitgewerkte parameters van gepulseerde radiofrequentie hadden een gunstige invloed op de (microbiologische) gezondheid, dynamiek en het aantal geproduceerde gekiemde zaden, evenals de opkomst en groei van rode biet-, tuinkers-, dille- en slaplanten. Om deze reden kunnen ze worden aanbevolen bij de biologische productie van de bestudeerde plantensoort.
  3. De geëvalueerde parameters en methoden van zaadbehandelingen van geselecteerde groentesoorten met gepulseerde radiofrequentie, maakt het mogelijk ook voor biologische gewassen om de hoge normen voor zaadkwaliteit te bereiken, die in EU-landen vereist zijn (Richtlijn 202/55 / ​​EG van de Raad van 13 juni 2002 betreffende marketing van materiaal voor het zaaien van groenten).